SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/007 | 4440 Tiszavasvári, Petőfi út 1.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Történet

Történetünk

Történet

A Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégiumban 1946 óta folyik szakmai képzés. Az elmúlt közel hatvan évben az intézmény többször is képes volt megújítani képzési rendszerét, megfelelve az adott kor kihívásainak. Ez idő alatt tanulók ezreinek adott biztos megélhetést nyújtó szakmát.

A mezőgazdaság gyors gépesítésével megnőtt az igény az olyan szakemberek iránt, akik a gépek vezetése és kezelése mellett értenek az erő- és munkagépek javításához is, így 1954-ben megkezdődött a traktoros-gépészek képzése.

1959-ben beindult a hároméves képzés a mezőgazdasági gépszerelő szakmában, s az alkaloida vegyészeti gyár fejlődésének következtében 1963-tól megkezdődött a gyógyszergyártók képzése.
1967-től a helyi és környékbeli vállalatok igénye alapján indult meg a képzés esztergályos, központifűtés-szerelő, géplakatos, villanyszerelő, hegesztő és nőiruha-készítő szakmákban.

Az 1990-es években szakközépiskolai képzés kezdődött mezőgazdasági gépszerelő,és technikusképzés, általános vegyész szakmákban.

1992-ben átadták az új, minden igényt kielégítő, kívülről is impozáns iskolaépületet és a hozzá tartozó sportcsarnokot.

1993-tól kapcsolódott be az intézmény a világbank által finanszírozott képzésbe négy szakmacsoportban (informatika, gépészet, mezőgazdaság és vegyészet), amely jelentős tantervi és taneszköz fejlesztést eredményezett.

A 90-es évek végén az iskola bekapcsolódott a fiatalok piacorientált szakmai képzésébe, amely során lehetőség nyílt oktatástechnikai eszközeink fejlesztésére valamint szaktanáraink továbbképzésére.
Rendelkezünk tíz számítógépteremmel, nyelvi laborral, gépész szaktantermekkel, tanirodával, hét tanműhellyel, könyvtárral, valamint a testnevelés órákhoz és a szabadidő eltöltéséhez sportcsarnokkal.

Tantermeinkben adottak a multimédiás eszközök, melyekkel a tananyagot hatékonyabban tudjuk feldolgozni.
Minden évben részt veszünk tantárgyi és szakmai versenyeken, ahol jó eredményeket érünk el. rendszeresen szervezünk szabadidős programokat, kirándulásokat, szakmai tanulmányutakat.

Az iskola egy csendes kisvárosban található, egy gyönyörű kastély parkjában, amely teljesen körbekerített, tehát a feltételek adottak, hogy a továbbtanuláshoz, munkába álláshoz szükséges ismereteket minden tanuló elsajátítsa.


Partnereink

SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum


Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium

4440 Tiszavasvári, Petőfi út 1.

Telefon: +36701995643

E-mail: vpkszk.iskola@gmail.com

OM azonosító: 203045/007


2024Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium